Sign in to follow this  
Smoke ✪ OneTap

Despre "Age of Empires II: The Age of Kings"

Recommended Posts

Age of Empires II: The Age of Kings

 

Age of Empires II: The Age of Kings este un joc de strategie în timp real dezvoltat de Ensemble Studios și publicat de Microsoft. Jocul se bazează pe marile evenimente din epoca medievală. Jocul a avut și un pachet suplimentar (engleză: expansion pack), numit Age of Empires II: The Conquerors Expansion, care a avut același succes ca originalul.

 

Gameplay

 

The Age of Kings se concentrează pe construirea unei baze, unei armate și adunarea resurselor în scopul de a înfrânge oponenți. Jocul conține și un tutorial cu explicații detaliate despre ce are jucătorul de făcut și cum poate realiza obiectivele. Interacțiunea naivă dintre unități inamice este precum cea din piatra-hârtia-foarfecele, adică unele tipuri de trupe pot distruge ușor pe altele. Aceasta duce de obicei la o organizare a forțelor într-o manieră combinată, rezultând grupuri eterogene. În acest joc tactica este foarte importantă, el fiind primul joc care a adus astfel de procese tactice. Jocul se poate termina foarte repede construind o "Minune" (Wonder). Se poate ajunge la aceasta modalitate doar ajungând în Imperial Age (Era Imperiala) și cu resurse. Sunt 5 campanii istorice in acest joc.Prima campanie e un tutorial ce se axeaza pe viata lui William Wallace.Celelalte abordeaza invazia lui Genghis Khan in Eurasia,cruciada lui Barbarossa,defensiva lui Saladin pe Pamantul Sfant si faptele de vitejie ale lui Ioana de Arc. Alte moduri aditionale ale jocului sunt: random map,care genereaza hartile cu jucatori,ce debuteaza in Epoca Intunecata cu un Centru al orasului,trei sateni (chinezii au sase) si cu o iscoada.Castiga jucatorul care cucereste militar celelalte cetati ale jucatorilor,care ii elimina pe jucatori,care construieste o minune arhitecturala,care gasesc o relicva si o duc la o manastire si care domina militar harta. Unitatile civile,numite "sateni",sunt utilizati pentru adunarea resurselor,ei sunt de sex barbatesc sau feminin-chiar si asa,sexul nu le afecteaza abilitatile. Resursele sunt folosite pentru a recruta soldati,construi cladiri si cautarea tehnologiilor. Sunt 4 tipuri de resurse: mancare,lemn,aur si piatra.Mancarea se obtine din vanarea animalelor,cultivare sau pescuit si este utilizata pentru recrutarea unitatilor.Lemnul este obtinut de pe urma defrisarii si este utilizat pentru construirea cladirilor,iar aurul si piatra sunt obtinute din exploatarea minelor.Resursele sunt carate si depozitate de sateni. Jucatorii pot construi piete pentru a comercializa resursele cu jucatorii aliati,fiind o sursa veritabila de aur in cazul in care vinzi mancarea,lemnul sau piatra. Se construiesc case pentru a mari limita unitatilor (limita maxima fiind 200) si castele pentru securitate.

 

 

Civilizaţii

 

The Age of Kings oferă posibilitatea alegerii între mai multe civilizați sau națiuni , fiecare dispunând de unități diferite (dar de calități echilibrate). Aceste civilizați sunt de patru tipuri : Civilizații din Europa de Vest (britoni, celți , franci); Civilizații din Europa Centrală și de Nord (germani, vikingi, goți); Civilizații din Orientul Mijlociu (bizantini, arabi, turci); Civilizații din Orientul Îndepărtat (chinezi, japonezi, mongoli);

 

Unităţi

 

Unitatile pot fi recrutate din baraci,grajduri, poligoane de tras cu arcul si castele.Unitatile sunt variate: infanteristi,arcasi,calareti,arme de asediu si unitati navale-corabiile.De asemenea,daca construiesti manastiri si biserici,poti recruta calugari sau preoti care vor putea converti inamicii in tabara voastra.Civilizatiile pot procura si unitati unice-de exemplu,englezii pot inrola arcasi priceputi,iar arabii au calareti experimentati. Jocul functioneaza pe sistemul piatra-hartie-foarfeca.

 

Multiplayer

 

Jocul suporta modul multiplayer ce se poate juca doar avand acces la internet sau pe LAN. De asemenea,jocul beneficiaza si de un editor cu care ne putem crea scenarii si harti customizate,stabilind obiectivele si conditiile victoriei.

Microsoft-age-of-kings.png

Edited by Smoke ✪ OneTap
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Smoke ✪ OneTap said:

Da, dar grafica lasă de dorit.

Daca jocul este interesant , si incepe sa te captiveze , grafica nu mai conteaza asa mult!

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Haseb said:

Daca jocul este interesant , si incepe sa te captiveze , grafica nu mai conteaza asa mult!

Aşa este, tocmai d-asta "Counter-Strike" este încă jucat de mulţi oameni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, Smoke ✪ OneTap said:

Aşa este, tocmai d-asta "Counter-Strike" este încă jucat de mulţi oameni.

Un joc fara margini!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extrem de super ideea jocului. M am jucat când eram mai mic încontinuu. :))) eram înnebunit după acest joc :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Asphe said:

Extrem de super ideea jocului. M am jucat când eram mai mic încontinuu. :))) eram înnebunit după acest joc :))

🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Copyright © 2018

ArmaTaRomana. #